Op 14 mei vindt het tweede Cult-Uur van de Cultuur Academy plaats, dé prikkelende talkshow over de ins en outs van onze culturele sector. Dit keer live in ieders woonkamer vanuit Livestream Studio Honigcomplex. In precies één uur word je gevoed én word je wijzer over de Nijmeegse staat van cultuur.

Ontmoeten in je woonkamer
Juist nu iedereen thuis werkt, is verbondenheid met elkaar binnen de culturele sector lastig. Waar eerder bij Het Cult-Uur elkaar ontmoeten vanzelf ging, gaan we dat deze editie digitaal aanpakken. Vanaf 16:00u is iedereen welkom bij de livestream van Het Cult-Uur #2 via de website van de Cultuur Academy: www.cultuuracademy.nl 

Actuele staat van Cultuur in Nijmegen
Met professionals uit de praktijk gaat talkshowhost Angela Verkuijlen in gesprek over thema’s die de sector raken, dwarszitten of inspireren. Met o.a. wethouder Noel Vergunst gaan we in op de impact van het coronavirus. Hoe gaat het met de culturele instellingen en zzp-ers in Nijmegen? In hoeverre is een toekomstscenario van 1,5 meter mogelijk bij culturele instellingen? Daarnaast gaan we het  hebben over de actuele ontwikkelingen van het NYMA terrein samen met kwartiermaker Maarten de Wolff en Bas de Vries van De Smeltkroes, tevens medeoprichter van de NYMA makersplaats. 

Vaste onderdelen
Na een succesvolle eerste editie in een vol theatercafé van de Stadsschouwburg Nijmegen zien we een aantal vaste elementen terugkomen. In de ‘me-nuutjes’ hebben cultuurprofessionals precies één minuut om zichzelf voor te stellen, een oproep te plaatsen of een vraag te stellen. Nachtburgemeester Cees de Beer zal het Cult-Uur samenvatten met zijn verbale notulen. De afsluitende borrel wordt een ‘bring your own’ met de mogelijkheid tot speeddaten.

Cultuur Academy
De Cultuur Academy is een leerplaats voor cultuurprofessionals waar kennis wordt gedeeld en persoonlijke en vakmatige ontwikkeling centraal staan. Ze zorgt ervoor dat iedereen werkzaam in de sector kan doen waar ze goed in zijn en hierin nog beter worden. Ze maakt ruimte voor reflectie, uitwisseling en groei door middel van trainingen, workshops en ontmoetingen. Het Cult-Uur #2 wordt mede mogelijk gemaakt door Great Things, Ecolicht en Honig Events. Het derde Cult-Uur vindt plaats op 8 oktober, hopelijk weer op locatie! 

Heb je het eerste Cult-Uur gemist? Lees het verslag van de aftrap! Of de verbale notulen van Cees de Beer

Leave a Reply