Nieuw: Inspirerend leiderschap

‘Inspirerend leiderschap’ is een korte intensieve training van drie dagdelen. We werken in kleine groepen van 6 – 8 deelnemers onder begeleiding van een ervaren trainer. Elk dagdeel heeft een centraal thema. Daarbinnen is voldoende ruimte voor persoonlijke casuïstiek.

Dagdeel 1: Inspireren kan je leren
In dit dagdeel sta jij zelf centraal. We onderzoeken wat jouw manier van denken en van kijken is en hoe je daarmee anderen kunt inspireren. Want wat doe jij eigenlijk als je doet wat je niet laten kan? Werk je graag samen of liever alleen? Ben je een tempomaker? Een knopendoorhakker? Zorg jij dat iedereen betrokken blijft? Zorg jij voor de kwaliteit? Of de sfeer? Zie je wat er wel is of zie je juist wat er niet is? Hoe denk je? Denk je creatief? Denk je logisch? Denk je groots? Denk je aan details?
Je maakt zichtbaar hoe jij jezelf ziet en je ontdekt hoe anderen jou zien. En je ontdekt hoe je je aan elkaar kan verbinden.

Dagdeel 2: Spelen met leiderschapsstijlen
Tijdens het tweede dagdeel kijken we naar de mensen met wie jij werkt. Ook zij hebben zo hun gebruiksaanwijzing. Elk karakter en elke situatie vraagt een andere stijl van leiden, begeleiden, inspireren, overtuigen, meenemen enzovoort. Hoe maak je resultaatafspraken, hoe weet je waar ze goed in zijn, hoe schat je hun belemmeringen in, hoe zet je de juiste leiderschapsstijl in en hoe hou je het ook nog gezellig en inspirerend?

Dagdeel 3: De drie A’s
In het derde en laatste dagdeel staan we stil bij de drie A’s die altijd om de hoek komen kijken bij leiderschap: afspreken, aanspreken en afrekenen. Want wat maakt een afspraak een afspraak en ziet iedereen dat zo? Waarom maak je eigenlijk afspraken? En wanneer spreek jij iemand aan? Wat versta jij daar dan onder en hoe doe je dat? Wat is de waarde van een afspraak als er geen consequentie aan verbonden is als een ander er zich niet aan houdt? En hoe ziet ‘afrekenen’ eruit als iemand zich juist wél aan de afspraak houdt?

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die met mensen werken. Je hebt ruime werkervaring in de culturele sector en je wil jezelf zowel persoonlijk als professioneel verder ontwikkelen in je leiderschap. Je werkt in loondienst of als zelfstandige als bijvoorbeeld project- of procesleider, programmamanager, aanjager, inspirator of kwartiermaker.

Interesse? lees hier meer over inspirerend leiderschap.

Leave a Reply