Skip to main content

De organisatie waar je werkt heeft inclusiviteit op de agenda staan en wil toegankelijk(er) worden voor mensen met een handicap of beperking. Als Front of House-medewerker (kassa, horeca, garderobe, publieksmedewerkers, vrijwilligers) ben jij het gezicht van de organisatie en heb je zeer waarschijnlijk het eerste en meeste contact met de bezoekers. Dat betekent dat JIJ met deze thema’s aan de slag gaat. Maar het roept logischerwijs ook vragen op als: wat betekent dat voor mijn werk? Moet ik iets nieuws leren om deze doelgroep te verwelkomen? Wie ís eigenlijk die doelgroep?

In de training van New Pack gaan we licht schijnen op deze vragen en maken we je wegwijs in de wereld van Toegankelijkheid en Inclusie van mensen met een handicap of beperking.

Programma

In deze training:

  • Maak je kennis met het thema Inclusie en Toegankelijkheid en krijg je inzicht in de verschillende doelgroepen.
  • Ervaar je zelf d.m.v. opdrachten tegen welke zaken je aan kunt lopen als je een handicap hebt.
  • Leer je iets over hulpmiddelen en (communicatie)vaardigheden die nodig kunnen zijn en krijg je praktische tips over bejegening van mensen met een beperking die je direct kunt inzetten.
  • Wordt inclusieve inspiratie uit de culturele sector met je gedeeld.
  • Volg je een workshop Nederlandse Gebarentaal.
  • Na deze training sta jij stevig in je schoenen voor het welkom heten van deze (nieuwe) doelgroepen binnen jouw organisatie. Je zult weten wat je kunt verwachten, wat je kunt doen om te helpen (en wat juist niet!).

Voor wie?

Medewerkers van culturele instellingen en festivals die werken in de Front of House (kassa, horeca, garderobe, publieksmedewerkers, vrijwilligers) en het gezicht zijn van de organisatie.

Kijk in onze agenda wanneer de eerstvolgende training plaatsvindt.