Skip to main content

De rechtsvorm die vaak voor een culturele instelling wordt gebruikt is een stichting. Maar wie bepaalt binnen de stichting het beleid? Wie neemt de belangrijke beslissingen en wie is er verantwoordelijk? De Governance Code Cultuur is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de culturele sector. Wat staat er allemaal in deze Code en hoe pas je deze toe in je stichting?

Programma

In deze workshop neemt Djoeke Gerding van Cultuur+Ondernemen je mee in de Governance Code Cultuur. Ze gaat in op het nut van de Code, de do’s en don’ts en de relatie tussen de zakelijk/artistiek leider en het bestuur. Op een aantal thema’s uit de Code zal dieper worden ingegaan. Want waarom is risicomanagement zo belangrijk? En wat zijn de problemen met belangenverstrengeling?

Voor wie

Deze workshop is voor bestuurders, zakelijk en artistiek leiders van stichtingen met een bestuursmodel die meer willen leren over de Governance Code Cultuur en het toepassen hiervan. We raden aan dat zakelijk/artistiek leiders samen met een bestuurslid komen, aangezien het ook gaat over verantwoordelijkheid en mandaat.

Over de trainer(s)

Djoeke Gerding is Adviseur bestuur en toezicht bij Cultuur & Ondernemen.

Kijk in onze agenda wanneer de eerstvolgende training plaatsvindt.