Skip to main content

Het huidige culturele landschap is nog niet goed ingericht voor mensen met een handicap of beperking. Jouw organisatie heeft inclusiviteit op de agenda staan en wil toegankelijker worden. Als eerste stap wordt vaak gedacht aan het op orde maken van de praktische en fysieke locatie vereisten. Uitstekend! En nodig. Maar hoe kun je als organisatie verder gaan en inclusie van mensen met een beperking naar een volgend niveau tillen?

Tijdens deze bijeenkomst van New Pack gaan we dieper in op het onderwerp en maken we je wegwijs in de wereld van Toegankelijkheid en Inclusie van mensen met een handicap of beperking. Er wordt op 3 niveaus naar het thema gekeken: organisatie, programma en praktische fysieke toegankelijkheid. We zoomen in op de eerste twee omdat die centraal staan in een hoger ambitieniveau.

Programma

In deze bijeenkomst:

  • Leer je over de verschillende niveaus van toegankelijkheid en inclusie.
  • Krijg je (meer) inzicht in de diverse doelgroepen.
  • Doe je kennis op over toegankelijkheidsmiddelen en leer je d.m.v. opdrachten op welke wijze deze middelen kunnen worden toegepast én geïntegreerd in de programmering.
  • Vertelt New Pack over do’s en dont’s aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.
  • Gaan we je inspireren op het gebied van programma, delen we best practices uit de culturele sector en gaan we aan de slag met praktische tips en handvatten die je direct kunt inzetten.
  • Na de sessie ben jij in staat om je organisatie impactvolle stappen te laten zetten zodat iedereen zich welkom voelt als medewerker, maker of bezoeker.

Voor wie?

Cultuurprofessionals: directieleden, programmeurs, management, educatiemedewerkers en (mogelijk)makers. die een organisatietransitie of concretisering ambiëren op het thema toegankelijkheid en Inclusie.

Kijk in onze agenda wanneer de eerstvolgende workshop plaatsvindt.