Skip to main content
GroenLinks

Organisator

GroenLinks

Andere Organisatoren

Cultuur Academy
Cultuur Academy

Datum

16 jun 2020
Verlopen!

Tijd

19:25 - 21:00

Cultuur in Coronatijden: de Nijmeegse cultuursector in gesprek met de politiek

De Nijmeegse cultuursector in gesprek met de politiek

Dinsdagavond 16 juni om 19:30 gaan woordvoerders cultuur van verschillende politieke partijen (GroenLinks, D66, PvdA, CDA, SP en 50PLUS) onder begeleiding van Lille Witsen Elias van de Cultuur Academy digitaal in gesprek met de culturele sector. Waar knelt het, en wat kan de lokale politiek betekenen voor de cultuursector?

Cultuur in Coronatijden

Cultuur is onmisbaar in Nijmegen. Het zorgt voor verwondering en verbazing, voor ontmoeting, voor verbinding. Cultuur maakt dat onze stad leeft en bruist. En, niet te vergeten: het zorgt voor het inkomen van iedereen die werkt in de culturele sector. Maar in de anderhalvemetersamenleving is voorlopig geen ruimte voor festivals, concerten en voorstellingen. Makers, culturele professionals en alle anderen die werkzaam zijn in de sector worden hard getroffen door de coronacrisis. De Nijmeegse politiek wil graag in gesprek met jullie. Niet alleen nu, maar misschien wel juist nu. Want zonder jullie ís er geen cultuur meer in onze stad. Welke knelpunten ervaren jullie, en vooral: wat kan de lokale politiek en de gemeente doen om de sector te helpen in deze bizarre tijden? Welke creatieve ideeën en plannen hebben jullie? En hoe zorgen we dat we in contact blijven met elkaar?

Samenwerking met Cultuur Academy

Voor dit gesprek heeft GroenLinks de samenwerking gezocht met de Cultuur Academy. Ontmoeting en daarmee verbreding van kennis is een van onze pijlers: dit keer dus tussen raadsleden en cultuurprofessionals uit het veld. In het najaar organiseren wij een cursus politieke sensitiviteit. Dit is alvast een voorproefje: maak kennis met raadsleden en denk mee over de politieke agenda voor anderhalve meter en cultuur!

Opgeven

Om teleurstelling te voorkomen: We zouden het allerliefst met jullie allemaal in gesprek gaan op 16 juni, maar -afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen natuurlijk- vanwege digitale beperkingen is dat waarschijnlijk niet mogelijk. Via dit formulier kun je je aanmelden voor het gesprek (live of digitaal).

Leave a Reply