Skip to main content
Cultuur Academy

Organisator

Cultuur Academy

Datum

08 okt 2020
Verlopen!

Tijd

16:00 - 17:00

Het Cult-Uur #3 – digitaal

Update rondom aangescherpte maatregelen RIVM:
In verband met de aangescherpte maatregelen van het RIVM kunnen we helaas niet gaan voor een live editie. Gelukkig is het op korte termijn wel gelukt om met het team van Doornroosje een livestream op te zetten. Deze kun je op 8 oktober vanaf 16:00u bekijken via onze website www.cultuuracademy.nl 

Het Cult-Uur is de prikkelende talkshow van de Cultuur Academy. Drie keer per jaar nemen we je mee door de actuele staat van cultuur in Nijmegen. Het Cult-Uur #3 wordt gehouden op 8 oktober, de livestream start om 16:00u. 

Samen met professionals uit de praktijk van kunst en cultuur gaat talkshowhost Angela Verkuijlen in gesprek over thema’s die ons raken, dwarszitten of inspireren. In precies één uur word je gevoed en word je wijzer.

Te gast 

We maken o.a. kennis met Joy Arpots als voorzitter van de adviescommissie GROEI. Hoe hebben zij de plannen beoordeeld en welke indruk heeft hij van het Nijmeegse culturele veld? Daarnaast ontmoeten we een andere nieuwkomer, namelijk de ‘kersverse’ Cultuurscout van Nijmegen. Wat houdt deze functie precies in en wat zijn de plannen? Verder komt Jan Wieger van den Berg van het Besiendershuis vertellen over hun samenwerkingen met de meest uiteenlopende partners in de stad en komen we van Katerien ter Meulen van Fabrikaat te weten hoe zij met een “on-Nijmeegs” programma bezig zijn met placemaking in Nijmegen-Noord. En tenslotte is ook Lisan Beune te gast bij het Cult-Uur #3. Vanuit haar bedrijf Culture2Business neemt ze ons mee in de wereld van impactmeting als opmaat naar de kennissessie ‘Maak je impact zichtbaar’ op 29 oktober. Hoe maak je de waarde van kunst en cultuur voor iedereen zichtbaar? En zorg je dat je zoveel mogelijk teweegbrengt bij je publiek?

Lees hier meer over de gasten van Het Cult-Uur#3

Vaste onderdelen

Na de eerste editie in een vol theatercafé van de Stadsschouwburg Nijmegen en een tweede editie digitaal vanuit Studio Honig, streamen we de derde editie vanuit Doornroosje. Naast onze gasten komen er ook deze editie weer  ‘me-nuutjes’ aan bod; precies één minuut per persoon voor een oproep, vraag, verzoek uit/aan onze culturele sector. Het geheel wordt omlijst door onze huisband en tot slot vangt Nachtburgemeester Cees de Beer de essentie van dit Cult-Uur in zijn verbale notulen.

Voor wie

Alle professionals uit de wereld van kunst en cultuur die willen weten hoe het er op het gebied van cultuur voor staat in Nijmegen.

Livestream 

Bekijk Het Cult-Uur op 8 oktober vanaf 16:00u via onze website. 

Vorige Cult-Uren

14 mei 2020: Bekijk hier Cult-Uur #2 terug.
23 januari 2020: Heb je het eerste Cult-Uur gemist? Lees het verslag van de aftrap! Of de verbale notulen van Cees de Beer

Foto: Joost Klapmuts

Leave a Reply