Skip to main content
Cultuur Academy

Organisator

Cultuur Academy

Datum

10 jul 2020
Verlopen!

Tijd

09:00 - 13:00

Kosten

€150.00

Inspirerend Leiderschap – Vol

Inspirerend Leiderschap

Inspirerend leiderschap’ is een korte intensieve training van drie dagdelen. We werken in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers onder begeleiding van een ervaren trainer. Elk dagdeel heeft een centraal thema. Daarbinnen is voldoende ruimte voor persoonlijke casuïstiek.

Dagdeel 1: Inspireren kan je leren
In dit dagdeel sta jij zelf centraal. We onderzoeken wat jouw manier van denken en van kijken is en hoe je daarmee anderen kunt inspireren. Want wat doe jij eigenlijk als je doet wat je niet laten kan? Werk je graag samen of liever alleen? Ben je een tempomaker? Een knopendoorhakker? Zorg jij dat iedereen betrokken blijft? Zorg jij voor de kwaliteit? Of de sfeer? Zie je wat er wel is of zie je juist wat er niet is? Hoe denk je? Denk je creatief? Denk je logisch? Denk je groots? Denk je aan details?
Je maakt zichtbaar hoe jij jezelf ziet en je ontdekt hoe anderen jou zien. En je ontdekt hoe je je aan elkaar kan verbinden.

Dagdeel 2: Spelen met leiderschapsstijlen
Tijdens het tweede dagdeel kijken we naar de mensen met wie jij werkt. Ook zij hebben zo hun gebruiksaanwijzing. Elk karakter en elke situatie vraagt een andere stijl van leiden, begeleiden, inspireren, overtuigen, meenemen enzovoort. Hoe maak je resultaatafspraken, hoe weet je waar ze goed in zijn, hoe schat je hun belemmeringen in, hoe zet je de juiste leiderschapsstijl in en hoe hou je het ook nog gezellig en inspirerend?

Dagdeel 3: De drie A’s
In het derde en laatste dagdeel staan we stil bij de drie A’s die altijd om de hoek komen kijken bij leiderschap: afspreken, aanspreken en afrekenen. Want wat maakt een afspraak een afspraak en ziet iedereen dat zo? Waarom maak je eigenlijk afspraken? En wanneer spreek jij iemand aan? Wat versta jij daar dan onder en hoe doe je dat? Wat is de waarde van een afspraak als er geen consequentie aan verbonden is als een ander er zich niet aan houdt? En hoe ziet ‘afrekenen’ eruit als iemand zich juist wél aan de afspraak houdt?

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die met mensen werken. Je hebt ruime werkervaring in de culturele sector en je wil jezelf zowel persoonlijk als professioneel verder ontwikkelen in je leiderschap. Je werkt in loondienst of als zelfstandige als bijvoorbeeld project- of procesleider, programmamanager, aanjager, inspirator of kwartiermaker.

Wanneer en waar?

Alle trainingen vinden plaats van 09.00 – 13.00 uur. De trainingsdata zijn: 12 juni, 26 juni en 10 juli 2020.
Indien de coronamaatregelen het toelaten, worden de trainingen verzorgd in de Smeltkroes (Honigfabriek), Waalbandijk 16, Nijmegen.

Wat kost het?

Dit programma is een gesubsidieerde pilot en daardoor aantrekkelijk geprijsd: € 150,- excl. BTW voor drie dagdelen.

Aanmelden

De Cursus Inspirerend leiderschap in het voorjaar van 2020 zit vol. De training wordt in het najaar herhaald, meer info klik hier.

Deze pilot wordt mede mogelijk gemaakt wordt door PlatformACCT