Cultuur Academy

Organisator

Cultuur Academy

Datum

27 jan 2021

Tijd

09:00 - 13:00

Kosten

€375.00

Inspirerend leiderschap

Als manager of leidinggevende vervul je een belangrijke rol. Alleen door op een inspirerende manier leiding te geven, kun je alles uit jezelf én je team halen. In de training Inspirerend Leiderschap ontdek je waar jouw inspiratiekracht zit, hoe je die inzet en overbrengt op je collega’s zodat zij tot betere prestaties komen. Enthousiasme, geduld, motivatie en effectiviteit staan centraal. De lesstof uit de training pas je direct toe in je eigen praktijk. Direct resultaat!

‘Inspirerend leiderschap’ (IL) hebben we al langer in ons programma, maar in 2021 passen we de vorm iets aan. We voegen er namelijk een terugkomdag aan toe, voor nóg meer verdieping en hulp bij het in de praktijk brengen van jouw goede voornemens. We werken in kleine groepen van 8-10 deelnemers onder begeleiding van een ervaren trainer.

Programma

Elk dagdeel heeft een centraal thema. Daarbinnen worden de dagdelen zoveel mogelijk afgestemd op jouw persoonlijke casuïstiek.

Dagdeel 1: Inspireren kan je leren
In dit dagdeel sta jij zelf centraal. We onderzoeken wat jouw manier van denken en van kijken is en hoe je daarmee anderen kunt inspireren. Want wat doe jij eigenlijk als je doet wat je niet laten kan? Werk je graag samen of liever alleen? Ben je een tempomaker? Een knopendoorhakker? Zorg jij dat iedereen betrokken blijft? Zorg jij voor de kwaliteit? Of de sfeer? Zie je wat er wel is of zie je juist wat er niet is? Hoe denk je? Denk je creatief? Denk je logisch? Denk je groots? Denk je aan details?
Je maakt zichtbaar hoe jij jezelf ziet en je ontdekt hoe anderen jou zien. En je ontdekt hoe je je aan elkaar kan verbinden.

Dagdeel 2: Spelen met leiderschapsstijlen
Tijdens het tweede dagdeel kijken we naar de mensen met wie jij werkt. Ook zij hebben zo hun gebruiksaanwijzing. Elk karakter en elke situatie vraagt een andere stijl van leiden, begeleiden, inspireren, overtuigen, meenemen enzovoort. Hoe maak je resultaatafspraken, hoe weet je waar ze goed in zijn, hoe schat je hun belemmeringen in, hoe zet je de juiste leiderschapsstijl in en hoe hou je het ook nog gezellig en inspirerend?

Dagdeel 3: De drie A’s
In het derde en laatste dagdeel staan we stil bij de drie A’s die altijd om de hoek komen kijken bij leiderschap: afspreken, aanspreken en afrekenen. Want wat maakt een afspraak een afspraak en ziet iedereen dat zo? Waarom maak je eigenlijk afspraken? En wanneer spreek jij iemand aan? Wat versta jij daar dan onder en hoe doe je dat? Wat is de waarde van een afspraak als er geen consequentie aan verbonden is als een ander er zich niet aan houdt? En hoe ziet ‘afrekenen’ eruit als iemand zich juist wél aan de afspraak houdt?

Dagdeel 4: Terugkomochtend
Na zo’n 3 maanden ontmoeten we elkaar weer en gaan we met elkaar in gesprek over de ervaringen die je hebt opgedaan en vragen die je eventueel nog hebt. Samen met de groep en de trainer geef je nog een laatste boost aan jouw inspirerend leiderschap.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die met mensen werken. Je hebt ruime werkervaring in de culturele sector hebben en je wil jezelf zowel persoonlijk als professioneel verder ontwikkelen in je leiderschap. Je werkt in loondienst of als zelfstandige als bijvoorbeeld project- of procesleider, programmamanager, aanjager, inspirator of kwartiermaker.

Praktische informatie

Kosten: €375,- excl BTW voor vier dagdelen
Locatie: Indien de coronamaatregelen het toelaten, worden de trainingen verzorgd in Arnhem of Nijmegen. We streven ernaar om de training op de werklocatie van de deelnemers te geven.
Data: Alle trainingen vinden plaats van 09.00 – 13.00 uur. De trainingsdata zijn: 27 januari, 10 februari, 3 maart en 9 juni 2021

Via Werktuig PPO is er in sommige gevallen een mogelijkheid om een bijdrage te ontvangen voor het financieren van de training Inspirerend Leiderschap. Lees meer over het Werktuig PPO.

Aanmelden en meer informatie

Inschrijven

Heb je wel interesse maar wil je eerst nog wat meer weten, mail dan met de Cultuur Academy: info@cultuuracademy.nl of bel met Lille (06 25 27 03 62) of Ilva (06 31 04 87 01).