Skip to main content

Datum

06 dec 2022
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:30

Kosten

€300.00

Leernetwerk kunst & wetenschap (VOL)

Ben jij een creatieve maker en op zoek naar academische verdieping binnen je werk of  ben je wetenschappelijk opgeleid en actief in het culturele veld?  Met deze combinatie van krachten starten we een leernetwerk dat inzet op wederzijdse talentontwikkeling. Lijkt het je leuk om van elkaar te leren? Dan is dit iets voor jou.

Programma

Steeds vaker zien we dat afgestudeerden van een kunstacademie een vervolgopleiding aan de universiteit doen of een universitair geschoolde die zich na(ast) de studie ook in het culturele domein begeeft. Juist de combinatie van kunst en wetenschap is uniek en vult elkaar heel mooi aan!

In dit leernetwerk willen we inzoomen op wat deze combinatie nou zo bijzonder maakt, hoe je je helder kunt profileren, waar je sterke, maar wellicht ook zwakke kanten zitten. De maatschappij kan veel aan je hebben; hoe zet je jouw unieke talenten nou het beste in?

Aan de hand van creatieve werkvormen diepen we thema’s uit die spelen in jouw beroepspraktijk. Het programma krijgt gaandeweg vorm en is mede afhankelijk van de inbreng uit de groep. Gezamenlijk creëren we een programma dat uit zes bijeenkomsten bestaat. Persoonlijke vragen en casuïstiek staan centraal. Aan het eind van het traject heb je veel over jezelf en van elkaars praktijk geleerd, weet je (beter) hoe je de twee werelden met elkaar kunt verbinden, heb je meer inzicht in je beroepspraktijk en een boel praktische tools en inzichten gekregen om verder te gaan.

Voor wie

Je bent alumnus van een kunstacademie of je bent nog (net) niet afgestudeerd maar wel actief in het culturele veld; je hebt interesse je kunstpraktijk meer wetenschappelijk te benaderen of je wetenschappelijke praktijk meer kunstzinnig. Je hebt de behoefte om je verder te verdiepen buiten de gebaande paden van je eigen studierichting. Je bent nieuwsgierig en hebt een wederzijdse interesse in zowel kunst als wetenschap. 

Gespreksleiders

Annemarie Hinten-Nooijer (directeur Honours Academy RU), Jessica de Jaeger (programma coördinator en trainer Cultuur Academy / Schakel025 / ArtEZ) en Martijn Stevens (cultuur coördinator RU), geven het leernetwerk samen vorm. Gaandeweg vragen we gastsprekers die passen bij de onderwerpen waar we ons als leernetwerk verder in willen verdiepen.  

Praktische informatie

Data: de eerste datum ligt vast op 6 december. De overige data zijn in 2023 tussen januari en mei en plannen we in bij de eerste bijeenkomst.
Tijd: 19:00 – 21:30
Kosten: €300 excl. 21% BTW. Zijn de kosten een probleem? We denken graag met je mee over een tegemoetkoming! Als ingeschreven student aan de RU zijn de kosten €50,- excl. 21% BTW.  Via Werktuig PPO kun je sowieso een aanvraag indienen voor medefinanciering van deze training. Lees hier meer over de voorwaarden.
Locatie: Op 6 december bij de Radboud Universiteit (exacte locatie volgt). Daarna afwisselend in Arnhem en Nijmegen.
Aantal deelnemers: minimum 8, maximum 12
Deadline aanmelden: 17 november 2022

Interesse of meer weten? Neem dan contact op met Jessica de Jaeger, programma coördinator Schakel025 en Cultuur Academy, jessica@schakel025.in of Martijn Stevens cultuur coördinator RU, martijn.stevens@ru.nl. Jessica en Martijn plannen graag een intake gesprek met je om wederzijdse verwachtingen af te stemmen. Na dit gesprek wordt je gevraagd een motivatiebrief en cv in te sturen voor definitieve aanmelding.

Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Foto: ©Elske Nissen