Skip to main content

Datum

15 sep 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Kosten

Gratis

Pas toe én leg uit: gesprek tussen de cultuursector en subsidieverstrekker over de Code Diversiteit & Inclusie

We leven in een diverse samenleving. Het kan dan ook niet anders dat de cultuursector daar een weerspiegeling van is. De Code Diversiteit & Inclusie biedt handvatten om diverser en inclusiever te worden. Hoe maakt jouw organisatie hier werk van en hoe leest (en beoordeelt) de gemeente jouw toepassingen van de Code?

Programma

Vanaf 2021 is het onderschrijven van de Code Diversiteit & Inclusie bijna altijd een verplichte voorwaarde voor culturele instellingen om subsidie te ontvangen. Overheden en fondsen die deze Code gebruiken bij de toekenning van subsidies – waaronder de Nijmegen -,  zien toe op de naleving van het ‘pas toe én leg uit’ principe. Accounthouders van verschillende overheden en fondsen hebben aangegeven een consistente manier van monitoren en evalueren te missen. Daarom biedt de Code Diversiteit & Inclusie zowel voor de subsidieverstrekker als de subsidieontvanger een handreiking: een gespreksstructuur voor een concreet, impactvol en effectief gestuurd monitorgesprek over diversiteit en inclusie.

Tijdens deze avond zullen wij onder leiding van Sakina Saouti (coordinator bij de Code Diversiteit & Inclusie) in gesprek gaan met een beleidsadviseur van de gemeente Nijmegen/Arnhem, een commissielid van de gemeente Nijmegen en hopelijk veel culturele instellingen uit de stad.

Wil jij horen hoe de gemeente kijkt naar de interpretatie van de Code? Wil jij weten wat de do’s en don’ts zijn van het implementeren van de Code? Worstel jij met het verantwoorden van de Code? Schrijf je dan nu in!

Voor wie

Culturele instellingen die subsidieaanvragen doen of willen gaan doen bij de gemeente Arnhem of Nijmegen. 

Over de gespreksleider

Sakina Saouti is communicatieadviseur bij LKCA en coördinator bij de Code Diversiteit & Inclusie en zet zich in voor een toegankelijke, diverse en inclusieve cultuursector. Sakina schreef mee aan de handreiking  en kan ons dus als geen ander meenemen in het onderzoeken van hoe deze te benutten.

Praktische informatie

Data: 15 september (Nijmegen)
Tijd: 19:30 – 21:30 
Kosten: gratis (aanmelden verplicht)
Locatie: bij De Basis (Groenewoudseweg 322, Nijmegen)
Aantal deelnemers: er is plek voor 10 tot 15 initiatieven per stad. Per initiatief kunnen maximaal 2 personen aan het gesprek deelnemen.
Deadline aanmelden: 12 september 2022

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op met Jessica de Jaeger (programma coördinator, jessica@schakel025.in)

Door je aan te melden voor een van onze programma’s ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Foto: ©Elske Nissen