Skip to main content
Cultuur Academy

Organisator

Cultuur Academy

Andere Organisatoren

Platform Governance in Cultuur
Platform Governance in Cultuur
Schakel025
Schakel025

Datum

10 nov 2020
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

€25.00

Workshop goed bestuur en toezicht #HoeDan? – vol

Wat is de Governance Code Cultuur en hoe verhoudt de praktijk zich tot de theorie? In deze workshop word je meegenomen in de waarde en werking van de Governance Code Cultuur.

De rechtsvorm die in de meeste gevallen voor een culturele instelling wordt gebruikt is een stichting. Maar wie bepaalt binnen de stichting het beleid? En wie neemt de belangrijke beslissingen? Het samenspel tussen zakelijk of artistiek leider/directeur en een bestuur of Raad van Toezicht is van groot belang om de doelen van de stichting zo goed mogelijk te verwezenlijken. Wat wordt er precies in ieders rol verwacht? En hoe organiseer je dat?

Programma

In deze digitale workshop word je onder begeleiding van Marceline Loudon en Jacqueline Stolmeijer-Arends van het Platform Governance in Cultuur meegenomen in de inhoud van de Code en ga je aan de hand van dilemma’s uit het veld in gesprek met elkaar. Er is ruimte om, in een besloten omgeving, ervaringen uit te wisselen en dilemma’s uit de praktijk in te brengen.

Lees meer over de code in de onderstaande artikelen en op de website van Platform Governance in Cultuur.

Spotlight op de Governance Code Cultuur (maart 2019, Tijdschrift Goed Bestuur & Toezicht)
Governance in cultuur in tijden van corona, #HoeDan? (juli 2020, Boekman Extra)
www.platformgovernanceincultuur.nl 

Voor wie

Deze bijeenkomst is voor directeuren (zakelijk of artistiek), bestuurders en toezichthouders van kleine tot middelgrote instellingen, die meer willen leren over goed besturen en de toepassing Governance Code Cultuur in het bijzonder.

Praktische informatie

Kosten: 25 euro p.p (excl. BTW).
Locatie: de workshop vindt digitaal plaats.
Dag en tijd: 10 november 2020, 19:30-21:30u.

Aanmelden en meer informatie

Het is helaas niet meer mogelijk om je voor deze workshop in te schrijven.

Heb je interesse in de workshop mail dan naar info@cultuuracademy.nl. We brengen je dan als eerste op de hoogte als de workshop eventueel wordt herhaald.

.