Skip to main content
Schakel025

Organisator

Schakel025

Andere Organisatoren

Cultuur Academy
Cultuur Academy

Datum

07 apr 2022
Verlopen!

Tijd

10:00 - 13:00

Kosten

€175.00

Workshop hoe maak je organisatie en programma inclusief voor mensen met een handicap of beperking (geannuleerd)

Het huidige culturele landschap is nog niet goed ingericht voor mensen met een handicap of beperking. Jouw organisatie heeft inclusiviteit op de agenda staan en wil toegankelijker worden. Als eerste stap wordt vaak gedacht aan het op orde maken van de praktische en fysieke locatie vereisten. Uitstekend! En nodig. Maar hoe kun je als organisatie verder gaan en inclusie van mensen met een beperking naar een volgend niveau tillen?

Tijdens deze bijeenkomst van New Pack gaan we dieper in op het onderwerp en maken we je wegwijs in de wereld van Toegankelijkheid en Inclusie van mensen met een handicap of beperking. Er wordt op 3 niveaus naar het thema gekeken: organisatie, programma en praktische fysieke toegankelijkheid. We zoomen in op de eerste twee omdat die centraal staan in een hoger ambitieniveau.

Programma

In deze bijeenkomst leer je over de 3 niveau’s van inclusie en toegankelijkheid: praktisch, programma en organisatie. Aan de hand van informatie, oefeningen en mooie voorbeelden uit de praktijk behandelen we deze drie onderwerpen, die samen nodig zijn om ‘inclusief en toegankelijk’ te worden voor iedereen:

  • Praktisch: Praktische toegankelijkheidzien we als de basis. Hieronder vallen zaken als informatievoorziening, communicatie en een toegankelijke locatie. Tijdens deze bijeenkomst behandelen we ‘praktische toegankelijkheid’ in sneltreinvaart. We gaan daarna vooral aan de slag met ‘Programma & Organisatie’ omdat die centraal staan in een hoger ambitieniveau.
  • Programma: Kan iedereen deelnemen aan jouw programma? Werken aan toegankelijkheid en inclusie in je programma-aanbod, betekent goed kijken naar zowel de inhoud van het aanbod als het máken ervan. Wat voor soort programmering heb je, en waar kun je aan denken bij het maken van ‘toegankelijk ‘ aanbod?  We gaan je inspireren aan de hand van mooie voorbeelden uit de culturele sector en gaan aan de slag met praktische tips en handvatten die je direct kunt inzetten.
  • Organisatie: Een inclusieve organisatie versterkt de organisatie en verbetert het imago. Wil je uiteindelijk op alle thema’s (Praktisch, Programma, Organisatie) toegankelijk en inclusief worden? Dan zullen alle mensen in jouw organisatie nodig zijn! We nemen je mee in welke stappen je kunt nemen met om dit doel te behalen.

Na de bijeenkomst:

Heb je inzicht in de 3 niveaus van toegankelijkheid en inclusie. Dit zal je helpen om:

  • meer grip te krijgen op de uitvoer van het brede onderwerp ‘inclusie’.
  • te ontdekken waar jouw organisatie nu staat.
  • de ambitie voor jouw organisatie te bepalen.
  • vervolgens concrete vervolgstappen te kunnen nemen.

Heb je meer inzicht in de diverse doelgroepen & toegankelijkheidsmiddelen die je kunt inzetten om nieuw publiek/deelnemers te verwelkomen.

Hebben we je geïnspireerd met tips, en voorbeelden uit de praktijk om eigen ideeën te kunnen vormen voor jouw organisatie.

Kortom, ben jij in staat om je organisatie impactvolle stappen te laten zetten zodat iedereen zich welkom voelt als medewerker, maker of bezoeker.

Over de trainers – New Pack

Eliane Baudet en Anniek Brummel van New Pack hebben meer dan tien jaar ervaring in het professioneel begeleiden van mensen en organisaties op het gebied van toegankelijkheid en inclusie. New Pack werkt voor verschillende gemeenten en culturele instellingen door het hele land en helpt organisaties met inclusie-en toegankelijkheidsvraagstukken door middel van advies, trainingen en praktische ondersteuning bij de realisatie.

Voor wie?

Cultuurprofessionals: directieleden, programmeurs, management, educatiemedewerkers en (mogelijk)makers. die een organisatietransitie of concretisering ambiëren op het thema toegankelijkheid en Inclusie.

Praktische informatie

Datum: donderdag 7 april 2022
Tijd: 10:00 – 13:00
Kosten: € 175 excl. BTW
Locatie: Van Oldenbarneveldtstraat 94-15, 6827 AN Arnhem
Aantal deelnemers: de training gaat door bij minimaal 10 deelnemers.
Inschrijving: Zijn de kosten een probleem? Via Werktuig PPO kun je een aanvraag indienen voor medefinanciering van deze training. Lees hier meer over de voorwaarden.
Aanmelden: via de website van Schakel025

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op met Eliane van New Pack: eliane@inclusioncreators.nl.