Skip to main content
Schakel025

Organisator

Schakel025

Andere Organisatoren

Cultuur Academy
Cultuur Academy

Datum

20 apr 2021
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:15

Workshop intellectueel eigendom – vol

Jouw creatieve idee of uiting is van jou! Dat lijkt vanzelfsprekend, maar copycats zijn overal en zeker online. Hoe voorkom je dat anderen met jouw muziek, foto, idee, naam, ontwerp, tekst of kunstwerk aan de haal gaan of zonder toestemming gebruiken? En wat kun je doen als het toch gebeurt? Plus: hoe verdien je zelf geld met jouw intellectueel-eigendomsrechten?

Intellectueel eigendom (IE) is de verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals uitvindingen, muziek, merken, vormgeving, teksten en foto’s. Tijdens de workshop wijden twee experts je in, in de wereld van het intellectueel eigendom.

Programma

Jan Hart van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP), legt deze avond uit hoe je jouw idee, concept of merk het beste kunt beschermen en waarom dit belangrijk is. RakenDra, jurist en belangenbehartiger muziek bij de Kunstenbond, gaat in op vragen als: hoe voorkom je dat je werk wordt gebruikt zonder toestemming? Wat doe je als dat toch gebeurt en hoe exploiteer je je auteursrechten? Er is ruimte voor het bespreken van jouw persoonlijke casus of vraag. Daarom vragen we je bij inschrijving aan te geven onder welke naam je werkt en wat je casus is. 

Na deze workshop weet je:

  •   Welk IE-recht op jouw werk van toepassing is
  •   Hoe je je merk/ontwerp registreert
  •   Waarom dat van belang is
  •   Hoe je voorkomt dat je recht geschonden wordt
  •   Wat je moet doen als iemand je werk zonder toestemming gebruikt
  •   Hoe je je IE-recht kunt exploiteren

Voor wie?

Makers en ontwerpers in de kunst- en cultuursector van een product en/of merk.

Praktische informatie

Datum: 20 april van 19:00 tot 21:15 uur.
Let op: dit is een nieuwe datum, i.v.m. de coronamaatregelen is de eerste datum (23 februari 2021) geannuleerd.
Kosten: €12,50 excl. btw
Locatie: Digitaal 

Aanmelden en meer informatie

Deze workshop is vol, aanmelden is niet meer mogelijk. Heb je vragen neem dan contact op met Schakel025 en mail naar: info@schakel025.in of bel: 06-24845551. 

Foto: Lisa Maatjens