Skip to main content
Schakel025

Organisator

Schakel025

Andere Organisatoren

Cultuur Academy
Cultuur Academy

Datum

11 mei 2021
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Kosten

€25.00

Workshop SEO en Google Analytics

De zoektocht naar een product, dienst of bedrijf start voor veel mensen met Google of een andere zoekmachine. Om opgemerkt te worden, moet je dus bovenaan staan! Hoe zorg je ervoor dat jouw website goed scoort in de organische (gratis) zoekresultaten van zoekmachines? 

Wie bezoekt jouw website eigenlijk? En wat weet je van je bezoekers? Hoe komen ze bij je terecht, hoe lang blijven ze hangen op een pagina en op welke linkjes klikken ze? In deze workshop van twee avonden leer je de grondbeginselen van zoekmachineoptimalisatie ofwel: Search Engine Optimization (SEO) en Google Analytics.

Programma

De eerste avond is een introductie in SEO. Je leert hoe je door de toepassing van SEO de vindbaarheid van je website vergroot. En ook hoe je unieke metadata toevoegt aan je webpagina’s en afbeeldingen of hoe je teksten schrijft met de juiste zoekwoorden. De tweede avond duik je dieper in de wereld van cijfers en feiten met Google Analytics. Na afloop weet je precies hoeveel bezoekers je op je site hebt, hoe lang ze blijven hangen en hoe ze er gekomen zijn. En zo ontdek je meteen of je SEO goed is ingericht.

Na deze workshop:

  •   Beschik je over de basisvaardigheden om te werken met SEO en Google Analytics
  •   Weet je hoe je SEO optimaal inzet voor je website
  •   Kun je met Google Analytics voortaan zelf het bezoek op je website analyseren

Voor wie?

Deze workshop is speciaal bedoeld voor junior marketeers, zijinstromers en iedereen die marketing in zijn takenpakket heeft en graag meer technische verdieping wil om met SEO en GA de ranking van een website te verhogen.

Let op: om deze workshop te kunnen volgen, moet je website gebouwd zijn met WordPress en heb je een werkend Google Analytics-account nodig (vraag dit aan via je websitebeheerder).

Praktische informatie

Data: 11 & 18 mei van 20:00 tot 22:00 uur
Kosten: €25,- excl. btw
Locatie: afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden vindt deze workshop digitaal of live (in Arnhem en/of Nijmegen) plaats.
Deze workshop’s worden gegeven door Nikkie Jessen, projectmarketeer bij De Nieuwe Oost.

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven kan via dit formulier.
Heb je vragen hebben of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Alien Stieger en mail naar:
info@schakel025.in of bel: 06-24845551.

Foto: Lisa Maatjens