Skip to main content
Cultuur Academy

Organisator

Cultuur Academy

Andere Organisatoren

Bibliotheek Gelderland Zuid
Bibliotheek Gelderland Zuid

Datum

06 jul 2021
Verlopen!

Tijd

15:30 - 17:00

Kosten

€25.00

Workshop STRANGER online

Iedereen heeft vooroordelen, maar hoe zitten die eigenlijk in elkaar? Wat gebeurt er als jij een onbekend gezicht ziet, welke gedachten heb je en waar zijn die op gebaseerd? En hoe werkt dat in je brein?

De workshop STRANGER is een samenwerking met bibliotheek Gelderland-Zuid n.a.v. een eerdere training op het gebied van Diversiteit & Inclusie. In deze workshop onderzoeken we de ruimte tussen stereotypen, vooroordelen en eerste indrukken. Je intuïtie werkt razendsnel, maar hoe kunnen we deze processen tijdig herkennen en er bewuster mee omgaan binnen onze werkzaamheden en in sociale context?  

Programma

In ´STRANGER online´ onderzoek je op een interactieve, uitdagende manier hoe jouw intuïtie werkt naar aanleiding van onbekende gezichten die je te zien krijgt. De trainer neemt je stapje voor stapje mee in het proces. Na afloop heb je meer inzicht in welke vooroordelen je bewust en onbewust hebt en hoe die tot stand komen. Dit geeft je tools om vooroordelen in het dagelijks leven op te merken en er je gedrag er op aan te passen. 

Deze workshop wordt gegeven door Emke Idema. Emke Idema (1980) is een gerenommeerd theatermaker en spelontwerper. Tijdens de ontwikkeling en uitvoering van het succesvolle spel STRANGER, wat zij eerder maakte, heeft ze uitgebreid onderzoek gedaan naar eerste indrukken, vooroordelen en de psychologie erachter. Met die kennis en ervaring heeft zij nu de workshop ‘STRANGER online’ ontwikkeld.

Voor wie?

Voor iedereen die meer zicht en grip wil krijgen op zijn/haar/hen eigen vooroordelen en het effect ervan en die openstaat voor een uitdagende en soms confronterende workshop.

Praktische informatie

Datum & tijd: 6 juli 15:30-17:00u
Kosten: €25,- exc. btw.
Locatie: digitaal via Zoom

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben of aanvullende info willen, neem dan contact op met Angela Verkuijlen via angela@cultuuracademy.nl of 06-28422051.

Uitverkocht!