Over de Cultuur Academy

 

De Cultuur Academy is een leerplaats voor cultuurprofessionals in Nijmegen waar kennis wordt gedeeld en persoonlijke en vakmatige ontwikkeling centraal staan. We bieden praktische trainingen, workshops, inspirerende evenementen en ontmoetingen zodat jij je horizon kunt verbreden en je kunt blijven ontwikkelen. Het aanbod is maatwerk.

We richten ons op een circulaire benadering: je bent onderdeel van een lerend netwerk, doet kennis op, durft verder te vragen en geeft jouw kennis weer door. Zo versterk je jezelf, anderen én de sector.

Achtergrond Cultuur Academy

Arnhem en Nijmegen besloten in 2019 op cultureel vlak meer met elkaar te gaan samenwerken. Hiervoor stelden de gemeenten samen het Groeidocument 025 op, met als een van de onderdelen de proeftuin ‘Smart Culture 025’.

Geboren vanuit de behoefte aan kennis delen, coaching, netwerkvorming en (door)ontwikkeling, brengt ‘Smart Culture 025’ vraag en aanbod op deze vlakken samen. In Arnhem is, op initiatief van de gemeente, het platform Schakel025 opgericht. Schakel025 richt zich met name op de zakelijke en organisatorische kant van de sector. In Nijmegen is, op initiatief van Cultuur Netwerk Nijmegen (CNN), de Cultuur Academy geboren. De Cultuur Academy richt zich met name op leiderschap- en organisatieontwikkeling. Het merendeel van het aanbod van Schakel025 en Cultuur Academy is voor professionals uit beide steden toegankelijk.

 

Het team:

 

Lille Witsen Elias – Ontwikkelaar

Lille@cultuuracademy.nl

“Ruimte (= tijd en geld) om je professioneel te blijven ontwikkelen, daar ga ik voor”

 

Angela Verkuijlen – Ontwikkelaar

Angela@cultuuracademy.nl

“Ik geloof in de kracht van samenwerken. En ik geloof dat we beter voor onszelf en elkaar kunnen zorgen.”

 

Alien Stieger – Assistent Ontwikkelaar

Alien@cultuuracademy.nl 

“In andere sectoren, zoals de zorg, is het volgen van trainingen en bijscholingen zo vanzelfsprekend. Ik wil die vanzelfsprekendheid ontwikkelen in de culturele sector.”

 

 

 

De Cultuur Academy wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Nijmegen  –  Cultuur Netwerk Nijmegen –  PlatformACCT