Over de Cultuur Academy

 

De Cultuur Academy is een leerplaats voor cultuurprofessionals in Nijmegen waar kennis wordt gedeeld en persoonlijke en vakmatige ontwikkeling centraal staan. We bieden praktische trainingen, workshops, inspirerende evenementen en ontmoetingen zodat jij je horizon kunt verbreden en je kunt blijven ontwikkelen. Het aanbod is maatwerk.

We richten ons op een circulaire benadering: je bent onderdeel van een lerend netwerk, doet kennis op, durft verder te vragen en geeft jouw kennis weer door. Zo versterk je jezelf, anderen én de sector.

Samenwerking Cultuur Academy & Schakel025

Arnhem en Nijmegen besloten in 2019 op cultureel vlak meer met elkaar te gaan samenwerken. Hiervoor stelden de gemeenten samen het Groeidocument 025 op, met als een van de onderdelen de proeftuin ‘Smart Culture 025’.

Geboren vanuit de behoefte aan kennis delen, coaching, netwerkvorming en (door)ontwikkeling, brengt ‘Smart Culture 025’ vraag en aanbod op deze vlakken samen. In Arnhem is, op initiatief van de gemeente, het platform Schakel025 opgericht. Schakel025 is het platform voor het delen van zakelijke en organisatorische kennis voor het hele culturele veld.  In Nijmegen is, op initiatief van Cultuur Netwerk Nijmegen (CNN), de Cultuur Academy geboren. Cultuur Academy richt zich op persoonlijk leiderschap en vakmatige ontwikkeling van cultuurprofessionals. Delen van kennis, nieuwe energie en een sterke cultuurregio 025, daar staan wij voor.

Het aanbod van Schakel025 en Cultuur Academy is voor professionals en makers uit beide steden toegankelijk. We maken programma’s op maat voor iedereen die in de culturele sector werkt: van maker tot marketeer, van toezichthouder tot technicus, van danser tot directeur. Actuele thema’s zijn leidend in onze programmering. Bij de ontwikkeling van nieuwe trainingen werken we vaak samen met landelijke en regionale vakspecialisten.

ontmoeten – verbreden – verdiepen – vernieuwen  

 

Het team:

 

Lille Witsen Elias – Programmamanager

Lille@cultuuracademy.nl

“Ruimte (= tijd en geld) om je professioneel te blijven ontwikkelen, daar ga ik voor”

 

Marthe Kruijt – Officemanager

Marthe@cultuuracademy.nl

“Ik geloof in de kracht van samenwerken. En ik geloof dat we beter voor onszelf en elkaar kunnen zorgen.”

 

Jolijn van Vroonhoven – Marketing & Communicatie

Jolijn@cultuuracademy.nl

Kunst en cultuur zijn echt en oprecht, het is pure expressie van de mens. Daarom voel ik mij in de culturele wereld zo op mijn plek, ik houd van echte mensen en van gemeende en oprechte bedoelingen.

 

 

De Cultuur Academy wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Nijmegen  –  Cultuur Netwerk Nijmegen –  PlatformACCT