Skip to main content

CultuurCast025 is de podcast van Cultuur Academy en Schakel025 om kennis te delen en contact te maken met het culturele veld in Arnhem en Nijmegen. In elke aflevering gaat presentator Angela Verkuijlen in gesprek met cultuurprofessionals en andere experts over zaken die ons raken.

Dit voorjaar ligt het accent in ons programma op het thema Energie en Veerkracht. Hoe kunnen wij nog beter voor onszelf zorgen en met zoveel mogelijk energie, plezier en voldoening ons werk doen?

Aflevering 2 – Burn ins&outs Stress op de werkvloer hoort erbij, het zorgt ervoor dat we goed kunnen presteren. Maar wat als er té veel en té vaak stress ervaren wordt? Dan kan het behoorlijk misgaan… Hoe herken je stress- en burn-outklachten op tijd? Hoe ga je het gesprek hierover aan met je leidinggevende? En wat kun je zelf doen om ‘in het groen’ te blijven? Hierover gaan we in gesprek met psycholoog Wouter van der Leeuw en trainer en coach Jacqueline Smit. Wouter van Balveren (Bibliotheek Gelderland-Zuid) en onze eigen collega Neeltje Rijpkema vertellen daarnaast over hun eigen ervaring met stress.

Luister de podcast tijdens een wandeling!
Ook voor deze tweede aflevering hebben we een wandeling voor jullie uitgezet van ongeveer de lengte van de podcast. Een wandeling in de omgeving van Nijmegen en een wandeling in de omgeving van Arnhem.

Aflevering 1 – Contact Contact is essentieel om je werk met plezier en voldoening te doen. Maar hoe doen we dat in tijden van thuiswerken? En waarom is het juist nú extra belangrijk? Daarover gaan we het hebben met psycholoog Jacomijn Jacobs, Daphne Storms van De Nieuwe Oost in Arnhem en Remy Angel van de Thiemeloods Nijmegen.

Luister de podcast tijdens een wandeling!
En omdat beweging en buitenlucht zo goed voor je zijn, hebben we speciaal voor jullie een wandeling uitgezet van ongeveer de lengte van de podcast. Een wandeling in de omgeving van Nijmegen en een wandeling in de omgeving van Arnhem. Stop ons in je oren en ga lekker aan de wandel!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gesteld bij een nieuwe aflevering van de CultuurCast025! Of volg ons op Spotify.