Skip to main content

De culturele sector wordt hard getroffen door de coronacrisis. We wensen iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd! Ondertussen onderzoeken we wat dit gaat betekenen voor ons aanbod.

We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn over het al dan niet doorgaan van onze training​en i.v.m. de richtlijnen rond het corona-virus. Cultuur Academy en Schakel025 volgen ​hiervoor de richtlijnen van het RIVM / de overheid. Dat betekent op dit moment dat er voor de trainingen die starten vóór 1 juni per training wordt gekeken wat de beste oplossing is. Voor een aantal trainingen betekent dit dat (een deel van) de training digitaal wordt aangeboden of wordt verplaatst. Ingeschreven deelnemers ontvangen hierover persoonlijk een bericht.

Als de richtlijnen in de komende tijd nog worden aangepast, kijken we opnieuw naar de mogelijkheden. Ondertussen gaan wij door met de ontwikkel​ing van programma’s. Daarnaast zijn wij telefonisch en per mail bereikbaar voor al jullie (leer)vragen.

  • Onze collega’s van Schakel025 houden op hun website een nieuwsblog bij over de gevolgen van corona voor zzp’ers in de culturele sector. Deze blog zal regelmatig ​worden aangevuld met relevant​e informatie. In hun kennisbank vind je ook andere informatie over bijvoorbeeld verzekeringen en arbeidsrelaties.
  • Voor zelfstandige ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis regelt het kabinet financiële ondersteuning. Bij de gemeente Nijmegen kun je deze financiële hulp via de website aanvragen. Bekijk ook de pagina ondernemen en het coronavirus van de gemeente Nijmegen voor andere aanvullende en tijdelijke maatregelingen zoals uitstel betalen belasting, werktijdverkorting en het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid.
  • Bekijk ook de blog van Lily van Engen (Cultuur Oost.) over de ondersteuning van zzp’ers gedurende de coronacrissis. De blog wordt bijgewerkt naar de actualiteit. Naast een link naar diverse gemeenteloketten staan er ook directe links naar belastinguitstel, ondersteuning door KvK en een aantal interessante tips.

Leave a Reply