Skip to main content

Joy Arpots, voorzitter Adviescommissie Groei

Joy Arpots studeerde in Nijmegen filosofie en culturele antropologie. In zijn studententijd organiseerde hij vanuit Diogenes concerten, manifestaties en festivals. Zijn eerste baantje was programmeur bij Doornroosje, enkele jaren later stapte hij over naar O42 waar hij naast muziek ook theater en dans programmeerde. Voor het universiteitsblad KUNieuws schreef hij tien jaar lang filmrecensies.

Rond de eeuwwisseling verliet hij Nijmegen om te gaan werken in het Chassé Theater in Breda, Muziekcentrum Vredenburg, de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en Koninklijk Theater Carré. Ook adviseerde hij voor het Fonds Podiumkunsten en de Raad voor Cultuur, alsmede in commissies voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Overijssel. Momenteel werkt Joy voor Brabant C, het investeringsfonds van de provincie Noord-Brabant voor kunst, cultuur en de creatieve industrie.

“Nijmegen heb ik nooit achter me gelaten, een groot deel van mijn sociale contacten speelt zich hier nog steeds af. Zodoende ben ik ook goed op de hoogte van wat in Nijmegen speelt. Ik werd enthousiast na het lezen van de cultuurvisie Groei. En ik ben blij een bijdrage te mogen leveren aan de ambitie die hier uit spreekt. Ofschoon ik van sommige disciplines iets meer weet dan van andere, zie ik me zelf vooral als een allrounder. Iemand die vanuit een helikopterview ook steeds kijkt naar hoe het culturele domein zich verbindt met andere maatschappelijke sectoren en uitdagingen.” 

Lisan Beunen, eigenaar Culture2Business

“Hoi, ik ben Lisan Beune en 6 jaar geleden heb ik Culture2Business opgericht vanuit mijn passie voor cultuur. Een culturele sector die zelfredzaam en professioneel is. Daar zet ik mij voor in. Door me te focussen op cultureel ondernemerschap en het zichtbaar maken van de impact van kunst en cultuur. Dat kan bijvoorbeeld door het uitvoeren van impactmetingen, nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen, samenwerkingsverbanden op te zetten of onderzoeken en evaluaties uit te voeren.” 

 

 

 

 

Jan-Wieger van den Berg, Besiendershuis

Jan-Wieger van den Berg is vanaf het begin (2010) betrokken bij het Besiendershuis inde huidige organisatievorm. Naast het Besiendershuis is hij o.a. werkzaam voor Museum Het Valkhof, Museum Arnhem, bestuursvoorzitter van Stichting Expoplu en was en is hij lid van stedelijke en provinciale adviescommissies op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed en architectuur. Daarnaast is hij beeldmaker en vormgever en deel van het (nog) slapende kunstenaarsduo G&B.

 

 

 

 

Katerien ter Meulen, Stichting Fabrikaat

Na de opleiding autonome beeldende kunst en vormgeving aan de HKU heeft Katerien 9 jaar lang gewerkt als beeldend kunstenaar bij verschillende broedplaatsen in Amsterdam en als educatief medewerker bij Foam fotografie museum Amsterdam. Na haar verhuizing naar Nijmegen in 2011 is Katerien werkzaam geweest als coördinator projecten bij Museum het Valkhof en heeft ze in 2013 stichting Fabrikaat opgericht waarvoor ze sindsdien fulltime werkzaam is als projectleider. Stichting Fabrikaat is een kunstinitiatief en een platform voor vernieuwende kunst-en ontwerp projecten gericht op tijdelijke invulling van ruimte bij leegstand en herbestemming.

 

Leave a Reply