Skip to main content

Op 23 januari gaat de net opgerichte Cultuur Academy van start met het Cult-Uur #1: een prikkelende talkshow over de ins en outs van de cultuursector in het theatercafé van de Stadsschouwburg. In precies één uur word je gevoed én word je wijzer over de Nijmeegse staat van cultuur. Iedereen die werkzaam is de culturele sector is welkom.

Sterker staan
Het Cult-Uur is een van de initiatieven waarmee de Cultuur Academy de culturele sector de komende jaren wil versterken en professionaliseren. Ontwikkelaar Lille Witsen Elias: “Nijmegen is een echte cultuurstad, waar veel kennis over de sector aanwezig is. Die kennis kunnen we nog beter met elkaar delen.”

Sectorbreed opleiden
Op initiatief van Cultuur Netwerk Nijmegen (CNN) brengt de Cultuur Academy professionals uit verschillende organisaties samen. Om elkaar te inspireren, versterken en om samen te blijven leren. “Regelmatige bijscholing en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zijn niet overal vanzelfsprekend in de cultuursector”, vindt Witsen Elias. “Daarom bieden we sectorbreed opleidingsprogramma’s, trainingen, workshops en bijeenkomsten aan, op basis van gemeenschappelijke behoeften en vragen, speciaal voor cultuurprofessionals.”

Netwerken met inhoud
Het Cult-Uur #1 op 23 januari is de eerste in een reeks, in mei en oktober volgen de tweede en derde aflevering. Vanaf 15.00 uur gaan de deuren open. Het wordt een samenkomst mét inhoud voor het hele culturele veld. Wethouder Noël Vergunst geeft het startschot voor de Cultuur Academy en wordt aan de tand gevoeld door talkshowhost Angela Verkuijlen. Nachtburgemeester Cees de Beer geeft zijn impressie van de middag. En spraakmakende gasten gaan het gesprek aan over zaken die ons raken en inspireren. Tot slot heffen we het glas op een bruisend nieuw cultureel jaar én de lancering van de Cultuur Academy.

Cult-Uur #1 |  23 januari 2020 | Deuren open 15.00 uur, aanvang 15.30 uur

Theatercafé Stadsschouwburg Nijmegen | www.cultuuracademy.nl

Leave a Reply