Skip to main content

Over Anna

”Ik woon in Arnhem met mijn vriend, 2 zoons en 3 katten. In 2004 studeerde ik af van de toneelschool in Arnhem. Sindsdien ben ik werkzaam als freelance actrice. Ik speelde onder andere bij d’Electrique, NNT, Keesen&co, Oostpool, Flikken Maastricht, LEX, Goede Tijden Slechte Tijden en theatergroep ECHO. Van Theatergroep ECHO ben ik tevens artistiek leider. Theatergroep ECHO is (nadat we samen al 3 voorstelling hadden gemaakt) in 2010 opgericht door Lotte Dunselman en mijzelf. Met ingang van 2020 heeft Lotte de artistieke kern verlaten is ben ik in mn eentje artistiek leider van ECHO. Lotte blijft als speler verbonden. Theatergroep ECHO heeft binnen het Nederlandse theaterlandschap een eigen theatervorm ontwikkeld, in wisselende samenwerking met gerenommeerde theatermakers en aanstormend talent.


Theatergroep ECHO snijdt belangwekkende thema’s aan, zoals maatschappelijk conformisme, de hedendaagse overdaad aan informatie, social justice, woningnood en de zoektocht naar zingeving. We creëren een heel eigen universum, dat de toeschouwer een vervreemdend spiegelbeeld voorhoudt. Wij gaan uitdagingen van de snel veranderende maatschappij te lijf en maken voorstellingen waarin steeds een sociaal systeem onder de loep wordt genomen. Om dat systeem vervolgens met een hoop vervreemding binnenstebuiten te keren en te bevragen. Via theater tonen we een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel een waarin alles net even anders is: als een echo met een iets vervormde klank. Want, zoals Socrates mooi verwoordde: ‘ Wijsheid begint met verwondering’. Theatergroep ECHO beweegt tussen beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater in. Theatergroep ECHO is punk-poetisch, absurdistisch, activistisch en eigentijds.

Mijn motivatie om mee te doen aan het vragen(v)uurtje is dat ik benieuwd ben naar alle initiatieven die onze regio rijk is en het leuk en waardevol vind om te kunnen bijdragen op wat voor manier dan ook.”

Afspraak maken

Stuur een mail naar info@cultuuracademy.nl met daarin de naam van degene met wie je graag een Vragen(v)uurtje wil aanvragen. Wij brengen jullie met elkaar in contact en vervolgens stemmen jullie samen af welk moment en locatie hiervoor het beste uitkomt.