Skip to main content

Over Arnhemse Meisjes

Danscollectief Arnhemse Meisjes is een groep professionele dansers, gevestigd in Arnhem. Na hun afstuderen ontdekten ze een gebrek aan mogelijkheden voor dansers en makers om te trainen, creëren en een gemis aan een podium voor nieuw werk van jonge makers in de stad. Uit deze eigen behoefte besloten ze om de handen ineen te slaan en samen te werken. Daaruit ontstond in 2015 Danscollectief Arnhemse Meisjes.

”Wij geloven dat Arnhem een ​​groot potentieel heeft en behoefte heeft aan hedendaagse dans. We willen de stad verrijken door de prachtige locaties die ze heeft bloot te leggen en met beweging ’tot leven’ te brengen. Een van onze doelen is om dans dichter bij een nieuw publiek te brengen. We geven dansers vertrouwen en inspiratie om hun eigen initiatieven te creëren en pro-actief te zijn, wat tegenwoordig belangrijk is voor artiesten.”

Afspraak maken

Stuur een mail naar info@cultuuracademy.nl met daarin de naam van degene met wie je graag een Vragen(v)uurtje wil aanvragen. Wij brengen jullie met elkaar in contact en vervolgens stemmen jullie samen af welk moment en locatie hiervoor het beste uitkomt.