Jongeren in een publiek die staan te juigen.
nieuws

Win €2500 en verbeter de toegankelijkheid van je evenement!

Evenementen zouden door iedereen bezocht moeten kunnen worden, dus ook voor bezoekers met een beperking. Maar hoe zorg je er als organisator voor dat je evenement of festival toegankelijk wordt?

Heb je een plan om (een deel van) jouw evenement toegankelijker te maken en kun je daarbij extra steun gebruiken? Stuur ons dan je plan en en maak kans op een voucher van €2500,- !

Voorwaarden

Deelnemen

Presenteer je idee door middel van een videopitch van maximaal 1,5 minuut of in een tekst van maximaal 500 woorden. Beantwoord hierin de volgende vragen:

  • Wat ga je doen om je evenement toegankelijker te maken?
  • Hoe pak je dit aan en met wie werk je samen?
  • Waarom is dit belangrijk voor jouw bezoekers, deelnemers en medewerkers?

Vul het formulier onderaan deze pagina in en stuur je pitch als bijlage mee vóór 1 november om kans te maken op een voucher van €2500,- exclusief BTW.

Beoordeling

Een jury met vertegenwoordigers van het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG), Cultuur Academy en de gemeente Arnhem beoordeelt de plannen op ambitie, haalbaarheid en impact. Tijdens het symposium ‘Toegankelijke evenementen: hoe zetten we de volgende stap?’ op maandag 25 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

De jury zal de plannen toetsen op de volgende criteria:

  • Ambitie: Hoe ambitieus en vernieuwend is het plan?
  • (Praktische) haalbaarheid: Is het plan realistisch en uitvoerbaar binnen de gestelde tijd en middelen?
  • Duurzaamheid: Is de investering in toegankelijkheid eenmalig, of draagt deze bij aan toekomstige edities van hetzelfde of vergelijkbare evenementen?
  • Voorbeeldfunctie: Kan het plan dienen als inspiratie voor andere evenementen?

Stuur je inzending vóór 1 november naar Cultuur Academy door het formulier via onderstaande knop in te vullen en je plan als bijlage mee te sturen. Vragen? Stuur een mail naar Robin Atema via toegankelijkheid@cultuuracademy.nl.

Op zoek naar inspiratie? Bezoek onze kennisbank, waar je veel waardevolle informatie vindt over het toegankelijk maken van je evenement en de diverse mogelijkheden die er zijn.